29 juni 2020 Youngworks Webinar: Praten met Jongeren

James Smith, Adviseur / Trainer bij YoungWorks

9 juni 2020

[smartslider3 slider=”16″]

Vraag jij je ook wel eens af, hoe voer ik betere gesprekken met jongeren? Op welke manier verbind ik me met een leerling of student, zodat hij wat meer van zichzelf laat zien? Op maandag 29 juni van 16 tot 17u geven wij de gratis Webinar Praten met jongeren. Dit is een preview van onze training. We gaan in op wat praten met jongeren anders maakt dan met volwassenen en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Het praten met jongeren over lastige onderwerpen, keuzes voor hun toekomst of motivatie voor school verloopt niet altijd zoals je wilt. Terwijl er in het onderwijs steeds meer ruimte komt voor dit soort gesprekken. Jongeren kunnen heel laconiek reageren, waardoor het lijkt alsof het ze niet zo boeit allemaal. Of je krijgt sociaal-wenselijk antwoorden en weet daardoor nog steeds niet wat een jongere echt wil. Tijdens ons webinar voor SLB’ers, docenten, mentoren, zorgcoaches en andere onderwijsprofessionals komen dit soort situaties aan bod.

Ervaringsgerichte training met jongerenacteurs van FactorVeermans
Aansluitend op ons webinar geven wij trainingen met betrekking tot praten met jongeren. Deze trainingen geven wij bijvoorbeeld aan docenten en andere professionals in het middelbaar en hoger onderwijs. Tijdens deze trainingen leer je jongeren beter begrijpen, gaan we in op hoe je een veilige setting creëert, delen en oefenen we verschillende gesprekstechnieken. Dit doen we samen met jongerenacteurs van FactorVeermans, omdat we geloven in ervaringsgericht leren. Deze jongeren zijn goed opgeleid en getraind in het geven van gerichte feedback.

Ervaring van een deelnemer: ‘De kracht van oefenen met jongeren is dat je met iemand oefent die nog dichtbij de leefwereld staat. Die begrijpt hoe sommige vragen op jongeren overkomen en kan benoemen wat de gecreëerde sfeer tijdens een gesprek doet.

Alvast een tip van ons:
Mind the gap: Ik weet wat goed voor jou is!
Waar je als volwassene tijdens het praten met jongeren voor moet oppassen is dat je niet teveel gaat invullen of gaat sturen. Jij als volwassenen ziet vaak wel een oplossing of een uitweg, maar als de beweging voor die mogelijke oplossing niet uit de jongere zelf komt, dan eindigt het gesprek vaak met goede bedoelingen zonder daadwerkelijk resultaat. De vraag is dus nu: Hoe krijg je een gesprek op gang? Hoe krijg je het zweet op de juiste rug?

Nieuwsgierig geworden? 
Op maandag 29 juni van 16 tot 17.00 kun je gratis deelnemen aan de webinar Praten met jongeren, waarin we een preview geven van de volledige training. Meld je aan bij YoungWorks: https://www.youngworks.nl/youngworks-webinar-praten-met-jongeren/

Graag tot dan!


Loading...