Smaakmaker HELP smaakt naar meer

Smaakmaker ‘HELP’

In juni 2018 sprak één van onze adviseurs tijdens een verjaardagslunch met een vrouw, die al 30 jaar in de zorg werkt. Ze was benieuwd wat het werk van de adviseur inhield. Haar eerste reactie was: ”Wat klinkt dat goed en wat zou het fijn zijn als wij, op de werkvloer, ook eens van deze trainingen konden genieten. De trainingen zijn altijd voor het hoger management.” De adviseur nam dit verhaal mee naar haar collega’s en besloten werd een Smaakmaker te ontwikkelen waarin leidinggevenden in de zorg kunnen proeven van de wereld van de medewerkers en omgekeerd. Vol enthousiasme zijn we begonnen; brainstormen, schrijven, aanpassen, verdiepen, nog meer schrijven, fijnslijpen, acteurs zoeken, repeteren en uiteindelijk de voorstelling.

Op 12 februari openden wij de deuren aan de Sumatrakade. Het leslokaal diende als het podium waar de deelnemers de Smaakmaker ‘HELP’ konden aanschouwen en meebeleven. Het programma bestond uit 2 delen. In het eerste deel waren de deelnemers toeschouwers die keken naar een voorstelling die zich afspeelt in een ziekenhuis en een zorginstelling. In het tweede deel wederom een voorstelling waarin we de werkvloer in de zorg ervaren door de ogen en het hart van Lenie Bink, een teamleider in het ziekenhuis. Het verschil met deel 1 was dat in deel 2 de voorstelling werd onderbroken om de deelnemers de gelegenheid te bieden de verschillende “smaken” van gedrag te proeven en om te zien hoe gedrag beïnvloed kan worden.

Het was een geweldige middag! “Het smaakt naar meer!” klonk het uit het publiek! FactorVeermans blijft mooie trainingen op maat maken voor iedereen die de smaak te pakken heeft.

Loading...