Telefoonangst of belangst

Telefoonangst of Belangst

Steeds meer jongeren kampen met belangst. Door appen, facebook en de mail is bellen steeds minder noodzakelijk. Maar als je student- en op zoek bent naar een stageplek zul je toch echt wel moeten!

‘Het onvoorspelbare van een telefoongesprek. Bellen heeft iets onzekers bellen is intensief en persoonlijk, je geeft jezelf prijs maar je weet nooit wat je terug krijgt.’ Dit schrijft journalist Floor Rusman in haar NRC artikel ‘ik bel dus ik ben brutaal’. https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/18/ik-bel-dus-ik-ben-brutaal-a3976982

Een aantal dagen nadat dit artikel gepubliceerd is, krijgen wij de vraag van Nimeto Utrecht, een MBO vakschool, met de vraag een beltraining te ontwikkelen voor de stage info markt.

Veel jongeren worstelen met deze vorm van communicatie, maar om een stageplek te vinden zal je toch echt moeten bellen.  Jongeren zijn bang om afgewezen te worden, bang voor het onvoorspelbare en zijn vaak ook niet in staat door te vragen tijdens een telefoongesprek. Daardoor laten ze zich makkelijk afschepen met een ‘Nee’.

FactorVeermans heeft een laagdrempelige workshop ontwikkeld, waarin studenten oefenen met het voeren van telefoongesprekken.

De studenten hebben mogen oefenen met twee trainingsacteurs, Lis en Milan en met groot succes. De laagdrempelige vorm waarin veiligheid wordt geboden om te oefenen met het voeren van telefoongesprekken slaat aan bij de studenten.

De studenten oefenen verschillende telefoongesprekken en krijgen handvatten mee om wat steviger in hun schoenen te staan op het moment dat ze de telefoon pakken.

Leerlingen geven aan dat het fijn is dit te oefenen en te zien dat veel jongeren hiermee worstelen.

Wij hopen nog veel meer leerlingen te helpen om hun belangst te overwinnen.

Regiescène waarin acteurs Milan en Lis een aantal herkenbare situaties spelen waar leerlingen mee te maken krijgen op zoek naar een stageplek. Leerlingen regisseren de scène om deze zo effectiever te laten verlopen.

Loading...