FactorVeermans gaat werken met de Modelovereenkomst

De wet DBA. Geen VAR meer. Een Modelovereenkomst? De nieuwe wetgeving heeft bij acteurs van FactorVeermans die als zelfstandige werken, maar ook bij opdrachtgevers, voor veel vragen en soms onzekerheid gezorgd. Vragen die met de komst van de Modelovereenkomst soms nog steeds niet helemaal beantwoord worden.

Maar door een samenwerking tussen de BOACT en de NVvT enerzijds en de Projectgroep van de Belastingdienst anderzijds, is er nu wel een Modelovereenkomst. Sterker nog: het zijn er twee geworden. Voor de zelfstandig opererende trainingsacteurs is er de Modelovereenkomst voor Opdracht en voor de trainingsacteurs die via een acteursbureau werken is er de Modelovereenkomst Tussenkomst via Acteursbureaus.

Inmiddels hebben alle trainingsacteurs een bericht ontvangen en is hen de Modelovereenkomst voorgelegd. Zodra iedereen alle stukken heeft ingevuld kan FactorVeermans het werken volgens de Modelovereenkomst uit gaan voeren. Als het goed is kunnen we daar de komende jaren mee uit de voeten, dat zou heel mooi zijn.

Het is een enorme klus geweest om deze overeenkomsten voor elkaar te krijgen. Het is goed om te zien dat in dit proces de BOACT en de NVvT heel nauw hebben samengewerkt en soms tegenstrijdige belangen hebben kunnen samenvoegen tot een voor iedereen werkbare overeenkomst.

Je kunt de Modelovereenkomsten vinden op de site van de Belastingdienst.

Ook is er een filmpje gemaakt waarin BOACT en NVvT toelichten hoe dit proces is verlopen. Mocht je dat willen zien, klik dan op onderstaande link/filmpje.

Boact en NVvT over de totstandkoming van de Modelovereenkomst

Co Swildens
Directeur

Loading...